bio ethanol

 Bio ethanol branden in een biohaard geeft geen rook of roet.
                                                                                                                  C2H5OH formbio-ethanolule bio ethanol

Bio ethanol is een biologisch product en wordt gemaakt van natuurproducten zoals riet- en bietsuiker, aardappelen, mais, graan,... en zelfs uit wijn (overschot).  Een ander woord voor zuivere bioethanol is gedenatureerde alcohol.

De verbranding van bioethanol is absoluut V E I L I G.  De vlam brandt mooi rustig en voorspelbaar, zonder rook, vuurspetters of as.  De damp die vrijkomt is een onschadelijke mengeling van waterdamp en CO2, dit is dezelfde mengeling die mens en dier uitademt.  Het zuurstofverbruik is te vergelijken met een zestal kaarsen in de kamer.  Enige vorm van ventilatie is dan ook wenselijk.  De combinatie met gestuurde ventilatiesystemen als systeem C+ en systeem D is ideaal.

Zoals af te leiden is uit de chemische reactie bij de verbranding: C2H5OH+3O®2CO2+3H2O komt er enkel CO2 en waterdamp vrij, dus geen risico meer op het schadelijke CO bij traditionele haarden.

 

WAARSCHUWING:

Alleen zuivere biologische ethanol met een volledige verbranding garandeert deze voordelen.  Puur Vuur verdeelt daarom enkel 100% gegarandeerde biologische ethanol.

Werk enkel met doordachte brandsystemen, waarbij steeds een volledige verbranding gewaarborgd is.  Er zijn sterke twijfels over het gebruik van eenvoudige potjes of bakjeshaarden, waarbij de CO2-waarden te hoog kunnen oplopen.

België heeft nog geen normen over biohaarden.  De producten van Puur Vuur volgen wel de aanbevelingen van de Duitse Tüv en de Franse norm; of zijn gecertifieerd en goedgekeurd door SP en SITAC in Zweden; of zijn CE gekeurd.

Terecht wijzen gebruikersorganisaties op de mogelijke nadelen van slechte biohaarden en wij steunen hun eis voor normering.

Een metalen bakje of potje is volgens Puur Vuur niet geschikt om ethanol in te branden, het is zelfs gewoonweg gevaarlijk.  Daarnaast zijn de vlammen niet onder controle en geeft dit onnodig meer geur.    

                                                                                                                                       Shop                                  Meer